U vašich knihkupců
a v prodejnách zdravé výživy
Na dobírku v nakladatelství
MEDICA PUBLISHING
Nemoci žaludku a dvanáctníku jsou typickými zdravotními obtížemi, které lze významně ovlivnit správnými dietními opatřeními. Dobré jídlo je jedním ze symbolů spokojenosti I dieta může přinést potěšení z dobrého jídla, a tím i psychickou pohodu při nemoci. Kromě odpovědí na řadu otázek je těžištěm knihy praktická část, kde autorky doporučují správné zásady výběru potravin a přípravy pestrých pokrmů vč. hodnotných receptů s výpočtem výživových hodnot a vzorových jídelníčků.
229 Kč 132 stran, brož
ISBN 978-80-85936-69-8
Kniha nabízí pacientům s celiakií a u dětí jejich rodičům nejaktuálnější informace o nemoci, diagnostice a léčení. Nové pojetí bezlepkových receptů s důrazem na domácí bezlepkový chléb a pečivo, jídelníčky a rozsáhlé tabulky bezlepkových potravin, to vše je účinným pomocníkem pro celiaky a jejich rodiny. Odborná část knihy je určena i pediatrům, praktickým lékařům a všem zdravotníkům, kteří by mohli přispět k včasné diagnostice a léčbě celiakie u dětí i dospělých.
249 Kč 188 stran, brož
ISBN 978-80-85936-62-9
Svazek obsahuje nové přístupy k léčbě diabetu a k diabetické dietě. Více než 150 chutných receptů s uvedením výživových hodnot, rámcové jídelníčky, tabulky výživových hodnot a další informace jsou pro diabetiky velkým přínosem k léčbě. Titul je určen pro laickou veřejnost, obsahuje však i cenné nové informace o diabetu pro zdravotníky a studenty zdravotnických oborů.
239 Kč 180 stran, brož
ISBN 978-80-85936-60-5
Nejčastějšími onemocněními slinivky břišní je akutní a chronická pankreatitida. Průběh nejen těchto nemocí lze významně ovlivnit dietou. V úvodní lékařské části jsou cenné informace o průběhu, diagnostikování a léčbě nemocí slinivky. Praktická dietní část pak obsahuje cenné rady ke správnému výběru potravin a přípravě pokrmů a je doplněna téměř 200 chutnými dietními recepty s výživovými hodnotami a tabulkami výživových hodnot. Svazek je určen pacientům, přináší však i cenné informace pro zdravotníky a studenty zdravotních škol.
189 Kč 128 stran, brož
ISBN 978-80-85936-52-6
Postižení žlučníku a žlučových cest patří mezi častá onemocnění. Dodržování dietních předpisů je významnou součástí úspěšné léčby i přes pokroky v medikamentózní a chirurgické léčbě. Svazek přináší cenné a srozumitelné rady lékaře a nutriční terapeutky, 120 receptů na chutné dietní pokrmy s výživovými hodnotami, tabulky výživových hodnot aj. Kniha je určena pro pacienty, obsahuje však cenné rady pro zdravotníky a studenty zdravotnických oborů.
189 Kč 128 stran, brož
ISBN 978-80-85936-61-2
Kniha poučí pacienta o projevech, vyšetřeních a léčbě jaterních onemocnění, o základních dietních opatřeních, výběru potravin a přípravě pokrmů. Obsahuje více než 100 chutných dietních receptů s výživovými hodnotami, jídelníčky pro volnou, neslanou a nízkobílkovinnou dietu a souhrnné tabulky výživových hodnot potravin. Kniha je nepostradatelným průvodcem pacientů s chorobami jater.
179 Kč 128 stran, brož
ISBN 978-80-85936-22-4
Svazek obsahuje některé nové poznatky v léčbě chorob ledvin a močových cest. Je doplněn radami zkušeného a uznávaného nefrologa k nejčastějším chorobám, jejich diagnostice a léčbě. Nutriční terapeutka přidala dietní režimy a jídelníčky pro různé typy nemocí ledvin, více než 100 dietních receptů s výživovými hodnotami a přidala tabulky výživových hodnot potravin. Publikace je určena pacientům, obsahuje však i cenné informace pro zdravotníky.
189 Kč 176 stran, brož
ISBN 978-80-85936-51-8
Zácpa jako civilizační choroba trápí dnes okolo 50 % ženské a 25 % mužské populace. Zkušený gastroenterolog radí, jak nahradit rychlá, ale škodlivá „opatření“ pomocí projímadel apod. správnými stravovacími návyky a změnou životního stylu. To vše přispívá i k prevenci zácpy. Nutriční terapeutka doplnila asi 80 receptů s vyšším obsahem vlákniny a vypočtenými výživovými hodnotami pokrmů, radami k výběru vhodných potravin a komplexními tabulkami výživových hodnot potravin.
99 Kč 88 stran, brož
ISBN 978-80-85936-31-3
U poloviny žen a jedné třetiny mužů nad 65 let dochází na podkladě osteoporózy k častým zlomeninám kostí. Kniha obsahuje kromě základních rad o diagnóze, prevenci a léčbě osteoporózy 100 receptů na pokrmy s vysokým obsahem vápníku a se sníženým obsahem cholesterolu.
59 Kč 128 stran, brož
ISBN 978-80-901137-8-8
Akutní klimakterický syndrom?
Riziko osteoporózy v postmenopauze?
Kardiovaskulární onemocnění?
Zkuste to ovládnout jídelníčkem s FYTOESTROGENY už dnes.
Zdravé potraviny s fytoestrogeny pomáhají všem a v každém věku.
249 Kč 128 stran, brož s klopou
ISBN 978-80-85936-72-8
Změna stravovacích návyků je to tajemství, které vás dovede ke ztrátě přebytečných kilogramů. S námi nemusíte striktně sledovat kalorie, ale naučíte se správně jíst. Recepty jsou jen za +/- 100 kcal na porci, a to bez vážení a počítávání. Plnobarevná publikace, krásné obrázky výborných jídel středomořské kuchyně.
189 Kč 64 stran, brož
ISBN 978-80-85936-71-1